вівторок, 6 вересня 2016 р.

«Безпечні доріжки вулиці Роксоляни»

Опис та обґрунтування необхідності реалізації проекту:

Недостатньо облаштовані або зовсім відсутні тротуари і безпечні умови переходів від будинку 57 вздовж будинку 31 на вул.Роксоляни до основих соціальних об’єктів мікрорайону: дитячої поліклініки, дитячого садочку 160 і школи 65. Це викликає стреси у дітей, так і та дорослих, які переживають за особисту безпеку при переходах до цих закладів, адже є великі ризики травм при ходінні по необлаштованих доріжках і є особлива небезпека від автотранспорту при ходінні по проїжджій частині, де немає тротуарів.

З 1991 року після здачі першого будинку мікрорайону, під номером 57, суттєво збільшилося пересування дітей та дорослих мікрорайону до основних соціальних об’єктів, адже значно збільшилася кількість проживаючих, які поселилися в нових багатоповерхівках, але за цей час не проводилися ремонти встановлених тротуарів,які частково знищені і не виконані роботи з облаштування нових потрібних тротуарів.

Збільшилася кількість автомобілів на всьому протязі пішохідного простору між будинком 57 і дитячою поліклінікою (найближчий соціальний об’єкт, за яким розміщені садочок і школа) – на цьому відрізку збудовані кілька гаражних кооперативів і облаштована відкрита автостоянка.

Необхідно створити безпечні умови пішого сполучення з дитячою поліклінікою, школою 65 та дитячим садочком 160 для дітей, школярів та дорослих з житлових будинків, які розміщенні в кінці вул.Роксоляни.

Для цього потрібно частково відремонтувати та поновити дорожнє покриття та тротуари починаючи з прибудинкової територієї будинку 57 до дитячої поліклініки.

Проект ініціюється групою мешканців з багатьох багатоповерхівок вулиці Роксоляни, які бачать відсутність планування дорожних робіт в цьому мікрорайоні, але потребують безпечних тротуарів та переходів для щоденного користування як дітьми, так і дорослими на майже кінцевому участку вулиці Роксоляни.

Відновлення старого неякісного покриття частини території та створення нових пішохідних доріжок та переходів суттєво збільшить безпеку для дітей та дорослих мікрорайону, яких є понад 3 тисячі осіб. Затрати бюджету для цього проекту в перерахунку на одного мешканця мікрорайону складуть суму менше половини одномісячного прожиткового мінімуму.  

Співфінансування мешканців при виконанні проекту дозволить покращити комунікації і добросусідство мешканців різних будинків, які почнуть уважніше та відповідальніше ставитися до загального та комунального майна та інфраструктури.

Використання бюджетних коштів для цього проекту покращить не тільки фізичний стан доріжок та прибудинкової території, але й підвищить рівень місцевого патріотизму: «Мені подобається місто, яке  дбає і за мене».   

Немає коментарів:

Дописати коментар